Kl. 06.45 började vi dagen med en lion walk- busiga och pigga lejon i det kalla vädret. Vi hade en överraskande kylig morgon och alla hade jackor, tröjor och diverse kläder som kändes helt onaturligt att ha på sig under sommarsäsongen här i Afrika.. dock välbehövligt. 

(null)

(null)

(null)


Frukosten intog vi på campet i vanlig ordning och sedan körde vi upp till meat prep och plockade fram ett antal koben och köttbitar ur kylrummet. Vi (läs killarna) fick dessutom hugga loss ett helt kohuvud från golvet då det frusit fast. Damerna tog sedan över (vanligtvis har vi absolut inga uppdelningar men vi passade på eftersom Oliver och Ivan så gärna ville hugga..) och skar upp de olika bitarna och gnuggade in carnival mixture eftersom köttet tappat näringsämnen efter att ha varit fruset och sedan blivit tinat. 

Vi var rätt effektiva och var klara en timme tidigare än planerat, så Felicity och jag köpte varsin bit kaka och satte oss utanför caféet fram till lunchtid. 


På eftermiddagen hade vi först i uppgift att fylla upp alla vattentråg i lejonens enclosures. Tungt jobb med enorma vattendunkar och en rostig rullebör. Ännu jobbigare när halva ligan tog bilen o h vi fick göra det till fots haha, de fick payback för det lite senare.


Direkt efter detta hade vi en cub sit med the P’s, dvs de yngsta ungarna som är helt gudomligt söta. De är 6 stycken och stalkade Oliver precis hela tiden vilket var fruktansvärt underhållande för oss andra, framförallt som han hoppade högt när en sv dem gjorde ett litet anfall. Han själv tyckte inte det var lika kul "Do you KNOW how skarp their teeth are?! They can hurt you!" 

haha!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kvällen erbjöd lite spänning i form av ett night encounter ute i bushen. Vi följde efter två lejon i en öppen jeep när de var ute i mörkret och jagade och vår förhoppning var att de skulle fångs något men tyvärr blev det inte så! Däremot fick vi se när se gick till anfall (men misslyckades) mot impalas, kudu och även en gnu. Väldigt spännande oavsett de fångade något eller inte. Det var helt underbart att se dem i sitt rätta element!

(null)

(null)



Puss och kram


Kommentera

Publiceras ej