Hej på er!


Idag har jag Damon, Stuart, Maaike, Cecilia och Mark varit iväg på en heldagsaktivitet i Bulawayo. Vi åkte till Free to Be Wild som är ett rescuecenter som en tjej har skapat helt på egen hand, hon har drivit det i två år nu. De har bland annat en cliff springer (en sorts antilop), en impala vid namn Jupiter, några bush babies och massor av småapor och babianer. Målet är att rehabilitera dem och sedan få ut dem i det vilds igen men det ör en lång process och med vissa av djuren kommer det inte att vara möjligt pga deras skador. 


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)



Under dagen vi spenderade där fick vi först träffa alla djuren och aporna som levde där och sedan fick vi träffa babianungarna som vi skulle ut och gå med, för att de ska få utforska miljön de naturligt sett ska leva i och skapa en grund för deras fortsatta utveckling. Vi tog alltså en tur i deras semi wild area med fem små babianungar i släptåg, vilka alla hade blivit föräldralösa på ett eller annat sätt. Babianer ses ofta som ohyra här då de är opportunister och med andra ord gärna är i närheten av människor i städer osv, där det finns gott om mat. 


På promenaden fick vi lära oss hur de leker, var vi kan göra för att kommunicera med dem (smack-ljud med tungan signalerar kommunikation och tillgivenhet) och om man drar lite lätt i deras päls uppfattas det som grooming (när de rensar varandras päls) och därmed också ett sätt att bonda. De var väldigt nyfikna på solglasögon, kameror och framförallt vattenflaskor. De for fram som missiler mellan träden och var bara helt vansinnigt söta.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Vi gick tillbaka till huset och åt lunch ute i deras trädgård

På vägen tillbaka stannade vi till inne i stan och tog varsin kaffe och en glass. Min första riktiga kaffe sedan jag lämnade Sverige!!! Jag och Maaike satt längst bak i bilen och var överlyckliga över vårt kaffe trots hettan haha. 



Väl tillbaka blev det barbecue-night med massa grillat och sedan något glas vin. Mycket gott! 


Puss och kram

Kommentera

Publiceras ej