Hej på er!

Försöker ta vara på varenda minut nu när det börjar närma sig.. dokumenterar onödigt mycket av precis allt vilket betyder att minnet på mobil och kamera förmodligen tar slut snart haha. Har ju den där tråkiga tendensen att glömma bort att sålla bland bilderna. 


Kl. 06.15 körde vi ut i parken med jeepen i ösregn. Eftersom jeepen vi körde bara hade gallertak kan ni ju gissa vilka som satt där dyblöta och frusna kl. 6.30 imorse... dock är det alltid nice att göra research och föra in aktivitetsdata på stage 2 lejonflocken. Regnet lättade dessutom efter en stund så då blev det lite lättare att observera. 

En hastig frukost senare var vi iväg igen, denna gången till enclosure cleaning. Vi lyckades göra rent 15 enclosures från bajs, benrester, ruttnande kött- och inälvshögar och diverse annat. Vi tvättade alla vattentråg och fyllde upp stora dunkar med vatten så att allt vatten var fräscht och nytt.

(null)


Till lunch fick vi fried chicken och fries men jag och Flick tyckte inte det räckte så vi köpte varsin tårtbit i caféet nedanför baren haha. Mycket gott! Den tårtbiten la en bra grund för resten av eftermiddagen: behaviour enrichment dvs göra leksaker till lejonen av hö, fiber, elefantbajs och olika aromer. Jag gömde en av mina uppe i ett träd och en av lejonhonorna tillbringade säkert fem minuter med att skutta runt nedanför innan hon fick tag i den. 

(null)


Sista aktiviteten för idag vad snake induction. Så häftigt!! Fick hålla i en pytonorm bland annat, och två mindre ormar som är harmlösa men som bits ibland så man får vara lite försiktig med dem. De var sjukt släta och mjuka att hålla i, hoppas på att hinna ta en tur till i the snake Room innan jag åker! 

(null)


Puss och kram

Kommentera

Publiceras ej